Frågor och svar om Cleanmate

Hur länge bör jag ladda upp maskinen första gången?
Maskinen är fabriksladdad när den är ny och kan användas direkt. För att få optimal städtid rekommenderas att maskinen laddas upp fullt vid uppackning.

Varför hittar inte min Cleanmate tillbaka till laddningsstationen? Kan jag ladda maskinen manuellt?
Om Cleanmaten har svårt att hitta tillbaka till laddningsstationen kan stationen vara felplacerad. Pröva att ställa laddstationen på en ny plats enligt bruksanvisningen. Du kan även använda fjärrkontrollen för att styra den tillbaka genom att trycka på ”HOME”-knappen eller så kan du lyfta upp enheten och sätta ner den på laddningsstationen. Alla Cleanmates kan även laddas direkt via nätadaptern till laddningsuttaget på sidan av enheten.

Hur ofta bör borstar och filter rengöras och bytas?
Borstar och filter bör bytas regelbundet för bästa städresultat. Cleanmaten tar inte skada av att använda utslitna sidoborstar men eventuell rullborste måste rengöras. HEPA-filtret måste bytas ut om det har tappat sin form eller inte sluter tätt mot filterramen. Kom ihåg att borsta ur filtret vid varje tömning av dammbehållaren och att lossa och rengöra under sidoborstarna. Tvätta helst grovfiltret efter varje städning och installera grovfiltret när det är helt torrt.

Vilka är de rekommenderade bytesintervallerna för HEPA-filter?
1ggn/mån vid städning varje dag.
Varannan månad vid städning 3-4ggr/vecka.
Var 4 fjärde månad vid färre tillfällen än 1ggn/veckan.
När de tappat sin form eller inte längre sluter tätt mot filterramen.

Spelar det någon roll vilket håll jag sätter HEPA-filtret på?
Ett nytt HEPA-filter kan sättas på vilket håll som helst men ett använt filter ska sättas på samma håll vid varje användning för att förhindra att smuts sugs in i fläkten.

Hur klarar Cleanmaten av avsatser eller trappor?
Samtliga Cleanmates är utrustade med minst tre optiska avsatssensorer och två mekaniska avsatssensorer som hindrar maskinen från att åka ner för trappor eller avsatser.

Vad är en virtuellvägg och hur fungerar den?
En virtuellvägg är en batteridriven avgränsare som förhindrar Cleanmate att åka förbi. Denna ställs till exempel vid en dörrkarm för att avgränsa dörröppningen. Observera att virtuella väggar endast fungerar till Cleanmate S900 och att den endast avgränsar i en riktning, köp till fler om det behövs.

Varför har min Cleanmate stannat mitt på golvet?
En eller flera felkoder visas på Cleanmaten som påvisar vad felet kan vara. Om din Cleanmate gått i stand by-läge visas felkoden först när du tryckt en gång på startknappen. I slutet av bruksanvisningen finns förtydliganden av felkoderna.

Min Cleanmate får upp felkoder, vad gör jag?
Kolla upp felkodens betydelse i slutet av bruksanvisningen och utför det som hänvisas. Om felet kvarstår ber vi dig att kontakta oss så hjälper vi dig.

Går det att använda doftkulor till Cleanmaten?
Ja, det går att använda doftkulor i Cleanmates. Kulorna ska läggas i utrymmet mellan HEPA-filter och grovfilter. Du kan även använda dig av en bomullstuss med en droppe parfym eller doftolja på.

Vad gör jag om batteriet inte laddas? (Mycket kort användningstid efter laddning).
Koppla nätadaptern, som annars kopplas till laddstationen, direkt till uttaget på sidan av Cleanmaten och ladda batteriet en längre tid. Det blir en successiv förbättring av städtiden genom att ladda på detta vis.

Kan jag ha rengöringsmedel i min vattenbehållare till moppduken?
Vi rekommenderar att bara använda vatten då eventuella medel kan täppa igen porerna i vattenbehållaren. Sänk ned hela vattenbehållaren i varmt vatten och rengör porerna tills att smuts eller rester av medlet släppt.

Varför är vattentillförseln låg från vattentanken till mikrofiberduken?
För att få bästa möjliga vattenflöde fyller du vattentanken och fuktar sedan mikrofiberduken. Det kan ta en stund innan vattnet har kommit ut ordentligt i vattenkanalerna.

Min Cleanmate suger inte ordentligt eller låter mycket, vad gör jag?
Töm dammbehållaren och byt ut filtren. Kontrollera även att inget har fastnat i insugsmunstycket och/eller rullborstmunstycke. Om felet kvarstår ber vi dig att kontakta oss så hjälper vi dig.

Varför gnisslar min Cleanmate?
På grund av damm som har fastnat i framhjulet eller under sidoborstarna kan maskinen börja gnissla. Du kan enkelt ta bort framhjulet och sidoborstarna för att rengöra.

Var placerar jag laddningsstationen och hur gör jag för att Cleanmaten ska kunna laddas?
Placera laddstationen mot en vägg och ta bort hinder och föremål som är närmre än en meter på sidorna och två meter framför laddningsstationen. Koppla in nätadaptern i laddningsstationen och sedan i vägguttaget. En lysdiod kommer att börja lysa på laddningsstationen när laddstationen är aktiv.

Vad är avsikten med fjärrkontrollen?
Med hjälp av fjärrkontrollen kan du enkelt starta, styra, schemalägga städning, byta rengöringsläge och använda dig av platsrengöring. Du kan även ge maskinen direktiv att åka till laddningsstationen.

Hur används magnetslingan?
Magnetslingan placeras på önskad plats och kommer att avgränsa området bakom då maskinen inte går över denna slinga. Du kan enkelt avgränsa till exempel en dörröppning eller en mattkant med hjälp av en eller flera magnetslingor. Observera att det finns olika Cleanmates, inte alla använder sig av magnetslinga.

Hur länge har jag garanti på min Cleanmate?
Du har 24 månaders garanti på din Cleanmate och 6 månaders batterigaranti.

Viktigt att känna till om garanti:
Om någon av borstarnas fästen är täppta av hår och damm sliter det på sidoborstmotorerna och minskar livslängden på dessa. Ett igentäppt eller på annat vis trasigt filter minskar livslängden på maskinen. Uteblivet underhåll av filter och sidoborstar räknas som ett handhavandefel och häver därmed en eventuell garanti.

Om min Cleanmate behöver service utanför garanti?
Vi erbjuder service av robotdammsugare till ett fastpris. Ta kontakt med oss för gällande villkor och pris. Vi kan stolt meddela att vi erbjuder service på upp till 10 år gamla robotdammsugare.